Pressinformation Äventyrens Ö

Teambuilding om oss ikon7 juni 2016

Svensk teambuilding på export till Iran.

Äventyrens Ö som var pionjärer I Sverige med att sälja teambuilding vidgar nu verksamheten till Iran. Genom ett samarbete med Arena Team Stockholm har de tecknat ett omfattande avtal för teamutveckling med den Iranska marknaden.

För närmare 15 år sedan fullständigt exploderade fenomenet teambuilding i Sverige. Det såldes aktiviteter till höger och vänster och allt som föregick utanför det fysiska kontorets väggar rubricerades som ”teambuilding”. På Linköpings universitets Ledarskapsinstitution bestämde man sig för att undersöka hur kompetensen såg ut bland alla dessa företag.
Var det teambuilding man sålde eller handlade det mest om roliga lekar som inte förändrade något i grunden?

Slutsatsen blev naturligtvis att den helt avgörande faktorn för varaktig förändring handlade om den beteendevetenskapliga kompetensen hos teambuildingföretagen. I toppen av deras kompetensranking hamnade Äventyrens Ö där Mimmi Dahlström är utbildningsansvarig. I samband med att resultatet presenterades kontaktades hon av Ali Farmande på ledarskapsinstitutionen och de har, sedan dess, hållit kontakten och samarbetat i ett antal utbildningsinsatser.

Ali Farmande har hela tiden sedan han lämnade LIU arbetat med utvecklingsprogram inom HR-området. Nu gör han det tillsammans med Claes Bäckman på Arena team.
I maj kom en delegation från Iran på besök till Stockholm inbjudna av Ali. De kom från ett privatägt Human Resource Management Konsultbolag med 500 anställda.
En av dagarna i Sverige tillbringades på Äventyrens Ö.

Intresset för svenska samarbetspartners är stort i Iran där man söker nya vägar att utveckla HR-konsultarbetet. Kompetensen och miljön ute på den stockholmska skärgårdsön är dessutom väldigt exotisk för iranska marknaden. Lappkåtor och lägereldar tilltalar – även om just de iranska grupperna kommer att välja öns mer bekväma boende.  Mimmi berättar att det samma dag som avtalet skrevs, rasade in nya följare på Äventyrens Ö:s sociala mediekonton. Alla var HR-konsulter från Iran.

Den iranska marknaden intresserar sig framför allt för praktiska tränings och samtalsprogram som går lite mer på djupet än de power point utbildningar som annars är helt dominerande i Iran. Det största intresset gäller program som omfattar 2,5 dag där vi varvar praktisk problemlösning med en metod vi tagit fram som snabbt skapar ökad tillit, trygghet och respekt i grupper, berättar Mimmi. Till detta läggs en dag i Stockholm där man kommer att arbeta tillsammans med Claes Beckman på A-team och tränas i den metod han tagit fram för långsiktigt individuellt förändringsarbete.

Kulturella skillnaderna mellan Sverige och Iran är ganska stora. Hur tänker ni hantera det?
– ”Vi la en stor del av dagen på att diskutera det. Men de förklarade att det är just den svenska synen på grupp- & ledarskap som intresserar dem så mycket. De uttryckte därför en önskan om att vi inte skulle anpassa något, utan arbeta på samma sätt som vi gör med svensktalande grupper.” berättar Mimmi och tillägger att de har stor erfarenhet av att arbeta med mångkulturella grupper då diversity är ett nyckelord för många av deras kunder.

Redan nu har man – sedan avtalet tecknades i mitten av maj – sex grupper på ingång från Teheran i juli/augusti så där rök vår semester säger Sören, Mimmis partner, med ett stort leende.

Man räknar med att skicka 30 – 40 grupper/år till Äventyrens Ö.

För mer information:

Äventyrens Ö AB Mimmi Dahlström, utbildningsansvarig telefon 070 – 765 27 97
www.aventyrenso.se

Arena Team Stockholm Ali Farmande telefon 073 – 896 34 15
www.arenateam.com

5 december 2012

Äventyrens Ö har fått ett syskon!

Åre Ledarskapsakademi som startar i mitten av december 2012 är ett företag specialiserat på gruppdynamik, ledarskap och konflikthantering.

Åre Ledarskapsakademi kommer att erbjuda workshops i samband med konferenser i Åre med fokus på Teambuilding/grupputveckling. De erbjuder också UGL-kurser och skräddarsydda företagsinterna ledarskapsutbildningar.

Bakom företaget står Sören & Mimmi Dahlström som i 18 år arbetat med framförallt ledarskaps- & grupputveckling på Äventyrens Ö i Stockholms Skärgård.

”Att starta Åre Ledarskapsakademi är att förverkliga en gammal dröm” säger Mimmi. ”Äventyrens Ö är ju bara öppen april – oktober så redan då när det bolaget startade var planen att jobba hårt under sommarhalvåret och åka skidor på vintrarna” berättar hon.  Nu blev det inte så. Programmen blev så populära att vintrarna under många år ägnats åt resande på konsultuppdrag i Sverige och runt om i världen.

Ledarskapskurserna och grupputvecklingsprogrammen tog allt större plats i verksamheten och hotellnätterna blev många. Lediga helger och veckor tillbringades ofta på hotell upp i Åre. ”Så därför bestämde vi oss för att istället ha Åre som bas på vintrarna” berättar Sören och tillägger ”transporterna till och från Åre är ju nästan lika bra som från Stockholm och många av våra kunder förlägger ju redan sina vinterkonferenser här uppe”.

För mer information:

Mimmi Dahlström telefon: 070 – 765 27 97 mimmi@aventyrenso.se
http://areledarskapsakademi.com

Den 10 mars 2012

Äventyrens Ö blir civiliserat

Äventyrens Ö som startades för 18 år sedan har gjort sig kända som en vildmarksanläggning på en egen ö i Stockholms skärgård.

Nu gör de helt om och inviger i vår sitt nya Sommarhem. Det som tidigare var en enkel vandrarhemsliknande förläggning med våningssängar har nu genomgått en total make over.

Rummen leder idag tankarna snarare åt design hotellens nordiska inredning än till kollo-boende. Fotografiska Museets svartvita bilder pryder väggarna i de allmänna utrymmena.

”En stor del av våra egna ledarskapsutbildningar genomförs med boende i just Sommarhemmet och det har möjliggjort den här gamla drömmen” säger Mimmi Dahlström som tillsammans med sin man Sören äger och driver Äventyrens Ö.

Sommarhemmet hyrs  av konferens- eller kursgrupper som då får hela huset för sig själva. 11 rum, kök, konferensrum och sällskapsrum. Som standard är rummen enkel eller dubbelrum men med de utfällbara pullmansängarna finns det plats för 26 personer i huset.

Husets omges av vatten och en stor lummig trädgård där många grupper väljer att konferera under äppelträden.
Äter gör man i Bar Barbar där någon beskrivit menyn som ”healthy gourmet” allt tillagat av närproducerade produkter.
Anläggningen är Svanenmärkt och erbjuder förutom boendet i Sommarhemmet en uppsjö av olika aktiviteter såväl roligt och socialt som djupare utvecklingsprogram.

För dem som fortfarande vill ha det äventyrligt och vildmarksaktigt ute på ön finns lappkåtor för upp till 150 övernattande.

För mer information:

Mimmi Dahlström
Äventyrens Ö AB Monter X09
Telefon: 070/765 27 97
www.aventyrenso.se

Högupplösta bilder rekvireras från mimmi@aventyrenso.se

Den 2 april 2011

Ättlingar till Inkafolket besöker Äventyrens Ö den 17 april för att berätta om Inkaprofetian och saker som världen behöver veta just nu.

1532 invaderade de spanska conquistadorerna Peru och i de strider som sedan följde försvann Inkafolket spårlöst. Man trodde länge att de var utdöda. Ända tills en peruansk antropolog kom i kontakt med en bosättning från Q éro-folket som då hade levt på 4.800 meters höjd i hemlighet i nästan 500 år. Vid universitet i Cuzco fastställdes senare att de var ättlingar i rakt nedstigande led till det försvunna Inkafolket.

I sin okända by högt uppe i Anderna har de levt enligt den gamla profetian. Den som säger att ”när snön smälter på Ausangate (deras heliga berg) måste de lämna sin by för då är jorden i fara behöver deras kunskap”.

1992 nådde den globala uppvärmningen Andernas toppar och glaciärerna i Anderna började smälta. Också den på Ausangate och de lämnade sin by för att berätta.

De som reser är Qérofolkets högst stående shamaner/präster/healers och mystiker. (Lite svårt att sätta en riktig rubrik på dem.) Själva kallar de sig för Paqos.

Den 17:e får du möjlighet att själv träffa dem och lyssna till de gamla visdomarna.

VAD DE PRATAR OM:

”Why healthy relations are so important right now”
Deras profetia kopplas till Mayafolkets profetia och inkafolkets tolkning av den  förändringarnas tid vi nu lever mitt i. De kommer att tala både om vad det är som – enligt profetian – händer nu och vad vi själva kan göra inför 2012 som enligt många naturfolk blir ett år av stora förändringar.
Som avslutning på dagen får du vara med om en traditionell ceremoni.
Eftersom de själva bara pratar de andiska naturfolkens språk kommer allt att tolkas.

PLATS: Äventyrens Ö – båt avgår från Stockholm och Vaxholm på förmiddagen och lämnar ön ca kl:15.00

TID: De talar mellan 11.30 – 13.00 därefter serveras lunch och sedan ges möjlighet att boka tid för intervju.

TRANSPORT: Om du har ont om tid kan vi ordna med transport från Bammarboda brygga (8km norr on Åkersberga) som hämtar 11.00 och skjutsar tillbaks dig när du är klar.

OM DOÑA MARIA & DON ALEJANDRO:

Doña Maria

är en “Altomisayoq” (healer of the high table), hon fick denna – den högsta kallelsen – efter att ha blivit träffad av blixten TRE gånger (!). Det ses inom den andiska kulturen som ett tecken på att naturen har valt henne till att genomgå den längsta och svåraste träningen en “Paqo” överhuvudtaget kan göra.

De finns de som säger att Doña Maria är den enda nu levande kvinnan i Anderna som är en riktig Altomisayoq. Som sådan anses hon vara den höst utvecklade kategorin Paqo/Healer/Mystiker, en som talar och kommunicerar direkt med de heliga bergsandarna i Anderna. Hon sägs också vara en av de få i världen som bemästrar konsten att materialisera energier och andar.

Sist hon var i Europa ville Bono i U2 träffa henne och bjöd in för ett samtal i sitt hem.

Men hon reste tillbaks till Peru istället för hon hade ingen lust.

Don Alejandro

är lillebror till Doña Maria och ålderman från Kiko, Q’erofolkets provins  högt uppe i Anderna.

Liksom sin syster är han ättling i rakt nedstigande linje till Inkafolket. Han påbörjade sin utbildning till Pampamisayog – ”Keeper Of the Earth” i unga år.

Han började tidigt att arbeta som healer i sin provins och är också en högt aktad lärare, specialiserad på att arbeta och utveckla den mjukhet vi alla bär inom oss, vår feminina sida.

FÖR MER INFORMATION OCH INTRESSEANMÄLAN:

Mimmi Dahlström
Äventyrens Ö
Telefon: 08/540 606 23
Mail: mimmi@aventyrenso.se
www.aventyrenso.se

Den 26:e mars 2008

First time visit for small private meeting island at IMEX

It all started 17 years ago – when Soren chose a new environment for a business meeting. He took a group out to an deserted island. Spent a day with them there. Mostly just sitting there, talking together around a campfire. And for the first time in his life, he saw people in a professional situation really come together. He saw the “Meeting” become a reality. He could se how they started to drop their facades that so often had stopped important business questions at home – in the conference room. He saw them when they for the first time ever started listening to each other. Instead of – as earlier with closed ears processing their next argumentation.

So – he decided to try again.
And got the same result.
That came to be the starting point and Äventyres Ö- Adventure Island was a fact.

In 1994 they started by taking groups to different small islands in the Stockholm Archipelago. But the demand grew enormously during just the first month of business. So they decided to find a permanent “base” where they could take the groups and began their seach for the “perfect island”. Found it, bought it and started to build their vision.

“We had seen so many bad meetings. And meetings are to important to be bad” Mimmi says and continues – “Most of the traditional meeting venues are not created for meetings where real connections between people takes place. Meetings where communication is flowing without limitations and the spirit of togetherness is allowed to grow. Most meeting rooms are designed for someone to talk TO people not with WITH them” she says.

“With Äventyrens Ö we wanted to create an environment that makes meetings between people easier. In an environment that puts roles and patterns aside for a moment. We wanted to enjoy and provide some energy to the Meeting industry. And we wanted to make place for consideration, reflection and development” Mimmi continues.

And people started to come. From all over the world – considering the fact that they back then didn´t even have an english website – it was quite an achivement.

The beautiful location in combination with a huge range of funny, adventurous or social activities has turned out to be a huge succes.

“We have meeting facilities for 100 people, campfires, summer meadows, and sunny beach side cliffs that are sometimes even better places to conduct your next development meeting” Sören says.

“Because the premises are more essential than you might think when you have something important to talk about.” he adds with a smile.

And the fact that both Mimmi and Sören today are well known Swedish authorities within the field of groupdynamics and leadership development is another benefit for meeting planners who looks for that “little extra something”.

Stand number F 200

Website: www.aventyrenso.se for more info and pictures that you can use

Contactperson at IMEX: Mimmi Dahlström GSM: +46 70 765 27 97

Den 14:e november 2006

Äventyrens Ö till final i tävling om svenska mötesbranschens  bästa hemsida!

Igår kl 12 offentliggjorde juryn för Årets Ametist, Informus pris för bästa hemsida i mötesbranschen, vilka 10 bidrag som går vidare och blir nominerade. Med start på onsdag den 15 november får bokare rösta fram sin favorit via webben, medan juryn arbetar vidare med att utse vinnaren av det stora priset. Årets Ametist kommer att delas ut på nordens största mötesmässa – SHIE – i januari.

Syftet med Årets Ametist är att lyfta fram Sveriges bästa hemsida inom mötesbranschen. Priset ska inspirera och premiera användandet av webben som marknadsföringskanal för mötesbranschen. Mikael Bengtsson, projektledare på Informus:

–           Det finns många fina och informativa webbsidor som förtjänar all uppmärksamhet. Det här är ett bra sätt att lyfta fram dem.

De tio anläggningar vars hemsidor blivit nominerade är
i bokstavsordning:

–         Aspenäs Hotell & Konferens
–         Best Western Premier Foresta Hotel
–         Fjällgården Åre
–         Hotel Birger Jarl
–         HSB Turning Torso Meetings
–         Icehotel
–         Smögens Havsbad
–         Tammsvik Konferens & Herrgård
–         Ulfsunda Slott
–         Äventyrens Ö

Information om tävlingen, juryn, kriterier och alla nominerade hittar du på: www.aretsametist.se

För mer information kontakta

Mikael Bengtsson
Projektledare & Initiativtagare
Informus
Tel:
018 / 34 62 00
Mail: mikael@informus.se

Den 10:e maj 2006

Nu införs Förändringsgaranti på Teambuildingprogram

Hur många känner du som har tröttnat på teambuilding? Som åkt på konferens efter konferens och gjort samarbetande ”teambuildingövningar” som inte lett till någon som helst förändring i arbetsklimatet?

Teambuilding har blivit en storsäljare sedan det kommersiellt slog igenom. Psykologer, beteendevetare och ledarskapskonsulter upplevde under början av 90-talet hur ”deras” produkt Teambuilding, övertogs av entusiastiska aktivitetsföretag. Det såldes ”spindelnät” till höger och vänster och begreppsförvirring kring ordet teambuilding blev därmed total.  Läs Mer »

Den 6 mars 2006

Möten med tid för Andrum och Reflektion

Ibland blir möten magiska. Som när människor med samma värderingar och inriktning möts och hittar synergi.

Det hände i början av det här året när Katri Lind vd, på Stennäs Kurs & Konferens, samtalade med Sören & Mimmi Dahlström från Äventyrens Ö. Alla tre har en lång erfarenhet av mötesbranschen och alla tre arbetar med mänskliga möten. Katri på en kursgård och Mimmi & Sören som konsulter och beteendevetare.    Läs Mer »

Aktuell Debatt om Teambuilding och ÖB:S Övningar

ÖB:s agerande är bara toppen av isberget.
Avslöjandet under sommaren om ÖB s ”teambuildande ” med sina avgående generaler med fruar är kanske det mest förvånande exemplet på den okunnighet som finns om teambuilding-marknaden. Det skriver här Mimmi Dahlström ledarskapskonsult och av försvarshögskolan licensierad UGL-handledare.   Läs artikeln i PDF-format »

Pressmeddelande Nr 1 : SHIE-mässan

Teambuilding på konferens – Lek eller allvar?
Teambuilding i konferenssammanhang har på senare år blivit något av ett begrepp. Anläggningar och arrangörer erbjuder ett oöverskådligt utbud som består i allt från bollkastning och ormgropar till äventyrsbanor. Dessa äventyrsbanor på hög och låg höjd har under 90-talet vuxit upp som svampar ur jorden över hela Sverige. Läs Mer »

Säkerhetsgodkänd High Ropes Course – Höghöjdsbana

I februari 1997 fick Sveriges sin första och hittills enda säkerhetsgodkända High Ropes Course – höghöjdsbana! SAQ, f.d. Statens Anläggningsprovnig var godkännande organ. Vi byggde banan under vintern-97 och den invigdes i mars.

Banan har två olika ingångar med olika svårighetsgrader. Totalt 13 sträckor på 8 – 15 meters höjd.